Vanaf 1 januari 2018 geldt de eis dat op iedere kinderopvanglocatie tijdens de openingsuren altijd minimaal één volwassene aanwezig moet zijn die beschikt over een geldig en geregistreerd Certificaat EHBO aan Baby’s en Kinderen (EHAK). Het Rode Kruis certificaat EHBO aan Baby’s en Kinderen is een van de door de overheid erkende certificaten zoals gepubliceerd in de Staatscourant op 1 september 2017. Daarnaast heeft het Rode Kruis een BHV cursus ontwikkeld speciaal gericht op Kinderdagverblijven.

Rode Kruis certificaat – IKK Proof
Een door de overheid erkend Rode Kruis certificaat EHAK kan behaald worden door in te schrijven op een reeds georganiseerde cursus op een van onze eigen training locaties, klik hieronder voor een overzicht van data en locaties. Het is ook mogelijk dat we naar je toekomen (EHBO On Tour). Klik hier voor data en locaties.

Rode Kruis BHV (8 uur online & 8 uur op locatie)
Een andere mogelijkheid is om de BHV organisatie onder de vlag van het Rode Kruis te brengen. Speciaal voor kinderdagverblijven is er sinds kort een complete Rode Kruis BHV opleiding beschikbaar. Deze bevat de onderdelen Eerste Hulp en Brand & Ontruiming. Na het volgen van de basisopleiding ontvangen deelnemers een compleet BHV certificaat, een certificaat EHBO aan Baby’s en Kinderen (IKK Proof) en een Rode Kruis BHV pas. De kosten bedragen per persoon: € 160,00. De herhalingscursus voor medewerkers met een geldig BHV diploma kost € 130,00. De BHV cursus op locatie (EHBO on Tour) kost € 1.250,00 voor maximaal 12 deelnemers.

Workshop EHBO aan Baby’s en Kinderen voor ouders & grootouders
Het is ook mogelijk om voor ouders een 3 uur durende workshop EHAK te organiseren. Ook daarvoor gaan we graag On Tour. Wij zorgen voor een poster en flyers om ouders te informeren, jullie kunnen aanvullend in een nieuwsbrief en/of online aandacht vragen voor deze workshop. De kosten bedragen € 495,00 voor max 12 deelnemers.

EHBO on Tour. We komen ook graag naar je toe!
De cursus EHBO aan Baby’s en Kinderen on Tour kost € 825,00 voor maximaal 12 deelnemers. Elke deelnemer krijgt een certificaat en een pasje. Deze cursus bestaat uit een online module van 4 uur en een klassikaal deel op locatie van 4 uur (ouders kunnen ook meedoen, nodig ze uit!).  Meld je groep nu aan. 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.