First Aid courses Utrecht

Reanimatie

In Nederland krijgen elke week (!) 300 mensen een hartstilstand (bron: Hartstichting).
Tijdens een reanimatie cursus leer jij wat je moet doen in zo’n geval. Wij leren je hoe je een slachtoffer moet benaderen, hoe je controleert of iemand buiten bewustzijn is of niet. Als het slachtoffer niet reageert laat je direct 112 bellen. Vervolgens ga je de ademhaling controleren. Nadag je vastgesteld hebt dat iemand niet ademt, start je de reanimatie op. Leren reanimeren is helemaal niet moeilijk en kost je maar een paar uur. IEDEREEN KAN HET LEREN! Heb je een geldig reanimatie certificaat, dan kun je ook burgerhulpverlener worden. Voor meer informatie zie de site van de Hartstichting.

Coronamaatregelen
Gelet op de maatregelen rondom Covid-19 hebben wij ons cursusaanbod daarop aangepast. Wil je leren reanimeren? Dan volg je eerst een 2 uur durende E-Learning voor de theorie. Vervolgens volg je een online live cursus gegeven door een instructeur. Daarin wordt de reanimatie in zijn geheel met je doorgenomen en kun je al je vragen stellen. Natuurlijk laten wij ook zien hoe het moet. We leggen je ook uit wat de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad zijn op gebied van reanimeren in het Covid-19 tijdperk.

Als laatste kom je een uur naar onze locatie waarbij je de vaardigheden kunt oefenen in een groepje van maximaal 4 cursisten. Daarbij houden we natuurlijk 1,5 meter afstand en nemen we alle hygiënische maatregelen die voorgeschreven worden. Daarna ontvang je je reanimatie certificaat. Het zal duidelijk zijn dat we dit soort bijeenkomsten pas organiseren als de maatregelen van de overheid dit toestaat.

Op de volgende pagina kun je een keus maken voor een datum van de online live cursus. Je ontvangt tevens een voucher voor het praktijkdeel welke we organiseren in tijden van versoepelde maatregelen.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwste richtlijnen omtrent reanimeren buiten het ziekenhuis in het Covid-19 tijdperk voor burgerhulpverleners?

Wij geven cursussen op de volgende locaties:

HoutenUtrecht De Bilt | Woerden | Amersfoort Ede 

Cursusinhoud

Reanimatie/AED
Bewusteloosheid
Verstikking
4
uur

Volledig klassikaal 4 uur
Online module 2 uur en klassikaal 2 uur