Onze visie op opleiden in relatie tot Covid-19.

We beginnen er zo langzaamaan een beetje aan te wennen, de 1,5 meter maatschappij. Ten tijde dat we dit schrijven worden de eerste maatregelen beetje bij beetje wat versoepeld. Het is onze verwachting dat we de komende anderhalf jaar nog geconfronteerd blijven met de 1,5 meter afstand. Tot er een vaccin gevonden is. Dan zal het nog geruime tijd duren eer de benodigde vaccinaties plaatsgevonden hebben. Tot die tijd verwachten wij dat we in golven te maken blijven krijgen met besmettingen. Doordat de druk op de gezondheidszorg weer toe zal nemen zullen de maatregelen aangescherpt worden en vise versa.

Voor ons betekent het dat we daar niet op kunnen wachten en het EHBO en BHV onderwijs ook niet. Wil je een cursus volgen of wil je je bestaande certificaat geldig houden, dan kun je niet wachten tot we als maatschappij van Covid-19 verlost zijn. Dat vraagt om een andere manier van lesgeven. Theorie tot je nemen in tijden van aangescherpte maatregelen en praktijkonderwijs in tijden van versoepeling van de maatregelen. Ook dan zullen er nog eisen gesteld worden aan dat praktijkonderwijs.

Wij gaan op een andere manier lesgeven. “Online tenzij” is daarbij het motto. Zoveel mogelijk online leren en alleen datgene wat persé klassikaal moet doe je in kleine groepjes, met minimaal 1,5 meter afstand en aanvullende hygiënische maatregelen. Onze cursussen gaan er als volgt uitzien:

  • Een E-learning waarbij de theorie geleerd kan worden waar en wanneer dat de cursist uitkomt
  • Een live online cursus waarbij een instructeur op webinar-achtige wijze lesgeeft waarbij zoveel mogelijk interactie met de cursisten aan de andere kant van het scherm gezocht wordt. De maximale groepsgrootte is 12 cursisten. Oefeningen worden niet meer beoordeeld door de rondlopende instructeur maar vanaf het scherm. Wij hebben daar inmiddels eerste erg positieve ervaringen mee.
  • Een praktijksessie waarbij je slechts voor een uur met maximaal vier anderen in een ruimte bent met minimaal twee meter afstand. Hier zal voornamelijk de reanimatie in de praktijk geoefend worden.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Een cursist boekt een cursus en betaalt deze. Vervolgens ontvangt de cursist:

  • Een voucher waarmee de E-Learning direct gestart kan worden
  • Een pakket met oefenmaterialen die tijdens de online cursus gebruikt/verbruikt worden
  • Indien gewenst een cursusboek
  • Alle overige materialen (opdrachten etc) die tijdens de cursus gebruikt worden
  • Een voucher waarmee toegang tot een praktijksessie verkregen wordt in een tijd van versoepeling van de maatregelen.

Door de cursussen op deze manier aan te pakken kunnen we nu reeds starten met nieuwe cursussen. Ons aanbod op de site is daarop aangepast.