Sportondersteuning Gemeente Den haag

 De Gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat de veiligheid op sportparken is gewaarborgd. Om de Haagse sportverenigingen hierin te ondersteunen biedt de gemeente een aantal gratis EHBO- en reanimatie/AED cursussen aan voor Haagse sportverenigingen. Het gaat om 4 verschillende cursussen, namelijk een onlinecursus EHBSO, een Workshop EHBSO, een Basiscursus EHBSO en een cursus Reanimatie/AED (onderaan vind je meer informatie over de cursussen). 

Op deze pagina kunnen vrijwilligers van Haagse Sportverenigingen zich inschrijven voor de cursus naar keuze. Er zijn twee manieren om in te schrijven:

  1. Open inschrijving:
    De open inschrijving is bedoeld voor sportverenigingen die één of enkele deelnemers willen inschrijven. Je maakt een keuze voor de soort cursus, en vervolgens zie je de beschikbare data en kun je direct inschrijven. De locatie bepalen we dan in overleg met de deelnemers van de diverse verenigingen. Is er al een keus gemaakt? Dan zie je dat adres in de lijst.
     
  2. Volledige cursus (incompany):

De vereniging kan een volledige cursus inkopen bij 10 á 12 deelnemers.
Stuur dan even een mail naar 
info@elitas.nl, dan gaan we een datum voor je reserveren waarop uitsluitend jouw leden kunnen inschrijven. De cursus kan dan gehouden worden op de locatie van jouw vereniging.

Online cursus
EHBSO
 

In deze 2 uur durende introductie cursus leer je online hoe je moet handelen bij de meest voorkomende sportletsels. (Bewusteloosheid, huidwonden, hersenschudding (LTH) kneuzing en verstuiking, onderkoeling en bloedneus) Aan het eind kun je door middel van een kennistoets zien of je de leerstof voldoende beheerst.

Workshop
EHBSO
3 uur praktijk

Tijdens deze workshop EHBSO leer je (en oefen je) de Eerste Hulp handelingen voor de zeven meest voorkomende sportletsels. Je leert hoe je een sporter in veiligheid brengt, hoe je de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert

Basiscursus EHBSO
incl. reanimatie/AED
8 uur praktijk

Tijdens deze cursus leer je reanimeren/AED en hulpverlenen aan een sporter met nek- en wervelletsel, bewusteloosheid, verstuiking, ontwrichting en breuken, hersenschudding, huidwonden, brandwonden, onderkoeling en oververhitting. Tevens hoe je een sporter in veiligheid brengt en de hulpdiensten alarmeert. Deze cursus wordt afgesloten met een officieel Rode Kruis certificaat wat 2 jaar geldig is. Tevens ontvang je een cursusboek als naslagwerk.

Cursus
Reanimatie/AED
4 uur praktijk

Tijdens deze cursus leer je hoe je bewusteloosheid herkent, hoe je de ademhaling controleert en hoe je moet reanimeren en de AED bedienen. Ook leren we je wat je moet doen als je slachtoffer wel een normale ademhaling heeft. Je oefent op onze reanimatie poppen waarbij we alle hygiëne maatregelen strikt naleven. Deze cursus wordt afgesloten met een 2 jaar geldig officieel Rode Kruis reanimatie certificaat en je ontvangt een cursusboek.